24-10 / 1-11 2020
73e editie

Het Scholenkampioenschap: Hoe werkt het?

Puntentelling

In elke categorie verzamelen de eerste 10 leerlingen van het scholenkampioen-schap die over de finish komen punten voor hun school. Aan het einde van het kampioenschap worden alle individueel verzamelde punten per school bij elkaar opgeteld, de school die de meeste punten heeft verzameld gaat er met de wisselbeker vandoor en is de kampioen!

De eerste die over de streep komt in zijn/haar categorie krijgt 10 punten, de tweede 9, derde 8, de vierde 7, de vijfde 6, de zesde 5, de zevende 4, de achtste 3, de negende 2 en de tiende 1. Na de 10e finisher ontvangt niemand meer punten in die categorie. Zijn er minder dan 10 deelnemers in een categorie dan worden de overige punten niet toegekend, maar ontvangt de eerste finisher nog wel 10 punten, de tweede 9, enz.

Er zijn in 16 categorieën punten te verzamelen, namelijk in de groepen 1 t/m 8 en elke groep is onderverdeeld in jongens en meisjes.

 

Inschrijven Scholenkampioenschap

Vul bij inschrijving de naam van je (basis)school in. Dan doe je ook automatisch mee met de puntentelling voor het Scholenkampioenschap.

 Wisselbeker

De Wisselbeker!

 

De jeugd van alle basisscholen uit ’t Gooi kunnen zich inschrijvenVoor de 5e keer op rij won de Fabritiusschool ook in 2018 de Maple Leaf Cross. Deze school komt altijd met een flink team deelnemen. 

De beste 10 van iedere leeftijdscategorie krijgen punten. De school met de meeste punten wordt als winnaar uitgeroepen. Wie gaat dat dit jaar worden?

De organisatie van de Maple Leaf Cross hoopt dat nog meer scholen zo fanatiek mee gaan doen aan het scholenkampioenschap.Team Fabritius 2018

 

 

 

Hoofdsponsor

Klaverblad logo 2018

Hilversum Mediastad